Proizvođači

HTC planira izdvojiti odjel za virtualnu stvarnost u zasebno poslovanje

HTC planira izdvojiti odjel za virtualnu stvarnost u zasebno poslovanje

Tijekom posljednjih nekoliko godina bili smo svjedoci kako se tajvanska tvrtka HTC grčevito bori sa svojim smartphone poslovanjem na globalnoj razini. Iako su njihovi pametni telefoni redom dobivali jako dobro kritike i dobivali nagrade na MWC-u, očito to nije bilo dosta da se približe Samsungu i Appleu što se tiče prodajnih rezultata.

No, HTC se sada nada kako će Vive VR slušalice biti zaslužne za obrat tvrtke prema pozitivnim rezultatima. Prema glasinama koje su se pojavile, HTC bi trebao svoje VR poslovanje pretvoriti u zasebnu tvrtku. Predsjednik za globalnu prodaju, Chia-lin Chang, javno je priznao kako je tvrtka doista u potrazi za uspostavljanjem neovisne tvrtke koja će se baviti segmentom virtualne stvarnosti.

Direktor i suosnivač HTC-a, gospođa Cher Wang, također je poduprla plan odvajanja smartphone tvrtke od virtualne stvarnosti. Prema njezinim riječima, virtualna stvarnost je "jako važna tehnologija za HTC" jer se očekuje kako će kroz narednih 10 godina VR aplikacije biti u sektorima obrazovanja, zdravstvene zaštite i ostaloga.

Leave a reply